5 trikova da vam dan bude produktivniji!

0
64
Morning coffee cup, notebook with to do list, pencil, eyeglasses and vintage rose flower in vase on blue rustic table from above. Planning and design concept. Cozy breakfast. Flat lay styling.

Vjerovatno vam se mnogo puta dogodilo da vam dan od 24 sata bude prekratak za sve obaveze koje treba da ispunite. I često imate osjećaj da “vrijeme leti”. Zato je važno da što bolje i efikasnije iskoristite sate u danu koji je pred vama. Evo pet trikova koji će vam pomoći u tome.

<

1 Vježbajte ujutru. Navijte alarm ranije i odradite trening ujutru. Tako ćete se osjećati mnogo bolje i produktivnije.

2 Rasporedite kratke pauze tokom radnog dana. Iako se možda ne čini tako, ali pauze od nekoliko minuta mnogo znače. Zažmirite i odmorite oči, ili uradite nekoliko vježbi istezanja kako biste probudili tijelo.

3 Odredite tri prioriteta. Tokom dana imamo dosta toga što treba da uradimo, ali stvaranje prioriteta će vam olakšati taj proces. Svakog jutra zapišite tri najvažnije stvari koje do kraja dana morate uraditi.

<

4 Odvojite se od mobilnog telefona. Ako se ne radi o hitnoj ili poslovnoj situaciji, odložite telefon tamo gdje vam neće biti nadohvat ruke.

5 Birajte slične odijevne kombinacije. Kako biste uštedjeli na vremenu, tokom radne nedjelje birajte odijevne kombinacije sa istom “formulom”. Na primjer, košulja, pantalone i cipele na štiklu. Tako ćete uvijek znati šta zapravo tražite kada ujutru otvorite ormar.