HRANA OD KOJE SE MRŠAVI: PREDOBRO DA BI BILO ISTINITO? Ovo je 10 namirnica koje će vam pomoći da obuzdate apetit i istopite kilograme!

0
83

Svatko tko je barem jednom probao ići na dijetu zna koliko je teško ne odustati i ne pokleknuti pred slatkim zalogajem.

No nutricionisti tvrde da vam određena superhrana može pomoći da se othrvate toj požudi i uspješno izgubite kilograme.

Losos

Ako za ručak pojedete losos puno dulje ćete osjećati sitost što će vas odvratiti od grickalica između glavnih obroka. Ova riba puna je Omega-3 masnih kiselina koje su dobre za ubrzavanje metabolizma masti i gubljenje kilograma, a losos je dobar izvor proteina zbog kojih nećete brzo ponovno biti gladni.

Kvinoja

Kvinoja će vam pomoći da obuzdate svoju žudnju za slatkim. Naime, kvinoja je bez glutena, puna je ugljikohidrata i proteina, a kad su proteini u kombinaciji s ugljikohidratima, usporava se brzina kojom šećeri iz ugljikohidrata ulaz u krvotok. To znači da je kvinoja odlična za balasiranje razine šećera u krvi, suzbija želju za slatkim i drži nas sitim. Stoga je ova biljka vrlo bitna za gubitak kilograma.

Brokula

Brokula ne samo da ima malo kalorija, već sadrži fitokemikalije koje vas ptite od raznih bolesti i razbijaju masnoće u tijelu, a puna je i vlakana i vode.

Vlakna će vas zasititi i nećete imati potrebu za grickalicama,a jedan od glavnih sastojaka brokule je krom koji također pomaže uravnoteženju razine šećera u krvi i sprječava napadaje gladi.

Nutricionisti stoga savjetuju kako brokulu treba jesti svakodnevno

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ljudsko tijelo odmah koristi kao gorivo, umjesto da ga pohranjuje.

Trigliceridi srednjeg lanca koji se nalaze u kokosovom ulju posješuju metabolizam, lako se probavljaju, a pomažu i u apsorpciji minerala i vitamina.

Edamame grah (mahune od soje)

Ovaj grah uvelike je zastupljen u japanskoj kuhinji, no koristan je i kao svakodnevni zalogaj pošto je pun vlakana.

Grah soje sadrži tri puta više bjelančevina od tofua i sojinog mlijeka, tako da je bolje da pronađete neke zanimljive načine spremanja sojinog graha nego da konzumirate obrađene verzije soje. MOžete ga dodati u juhe, salate, u složencima…

Ovo je sjajna namirnica koja pomaže držati apetit pod kontrolom.

Grejp

Grejp će vam također pomoći da izgubite kilograme. To je superhrana koja obuzdava apetiti i smanjuje proizvodnju inzulina, što može dovesti do gubitka kilograma.

Čili

Ljute papričice ubrzavaju metabolizam, a sve zahvaljujući čudotvornoj molekuli kapsaicin koji pretvara hranu u energiju.

Maline

Maline sadrže vrlo malo šećera i pto ih čini idealnima za gubitak kilograma.

Avokado

Izvrstan su izvor masti, no dobrih masti koje će vam pomoći da se osjećate siti dulje vrijeme. Avokado sadrži i L-karnitin koji suluži za brže sagorijevanje masnoća.

Bademi

Iako imaju puno kalorija, pomažu vam da izgubite kilograme. Proteini i zdrave masti zaslužne su za osjećaj sitosti, što vodi do manjeg unošenja kalorija tijekom dana.