Ima li aluminijska folija dobru i lošu stranu?

0
141

Svako pakovanje folije ima sjajnu i mat stranu koju svako koristi na različit način.  Teorija o upotrebi aluminijske folije u kuhinji kod svakoga je drugačija. Zagovornici pripremanja hrane na sjajnoj strani reći će da reflektuje više topline pa jelo na kraju ima hrskaviju koricu, dok oni koji preferiraju kuhanje na mat strani smatraju kako ona bolje provodi toplinu i stvara ujednačenu površinu za pečenje.

Istina je da aluminijska folija nema pravu i krivu stranu i na koji god način je koristite, ustvari ste u pravu. Razlika u “finišu” stvar je proizvodnje, objašnjavaju stručnjaci iz američkih Reynolds Kitchens koji već 70 godina proizvode sve što vam je ikada trebalo u kuhinji. Folija se kod proizvodnje “valja” u slojevima. To je proces u kojem se folija pomoću topline i zatezanja dovodi do željene debljine.

Dva sloja folije obrađuju se u isto vrijeme kako ne bi došlo do pucanja. Na mjestima gdje jedan sloj folije dotiče drugi nastaje mat strana. A sjajna strana nastaje na mjestima koja nisu u doticaju. Osim u kuhinji, možete je upotrebljavati i u ostaku doma na različite načine.