Javier Pastore se vraća u Seriju A?

0
371
epa06163262 Paris Saint Germain's Javier Pastore in action during the French Ligue 1 soccer match between Paris Saint Germain (PSG) and AS Saint Etienne (ASSE) at the Parc des Princes stadium in Paris, France, 25 August 2017. EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Argentinski vezista Javier Pastore namjerava u januarskom prelaznom roku napustiti ekipu PSG-a.  Pastore je u PSG stigao davne 2011. godine, ali se nije mnogo naigrao, posebno u proteklim sezonama. Upravo zbog male minutaže on je spreman u januaru mjesecu da seli iz Pariza, a za sada je najrealnija opcija njegov povratak u Seriju A.

<

Za usluge nekadašnjeg igrača Palerma interesuje se ekipa Intera koja ga vidi kao idealno pojačanje u veznom redu, a smatra se da bi ga mogli dobiti za cijenu od oko 30 miliona eura.  Italijanski mediji prenose kako bi se predstavnici Intera u narednim danima mogli sastati sa predstavnicima PSG-a da dogovore ovaj transfer, ali treba istači da će Narazzurri, kada je u pitanju ovaj transfer, imati konkurenciju Atletico Madrida.  Podsjetimo, Pastore je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao pet mečeva te je postigao dva pogotka.