Još se ne zna gdje će BiH ugostiti Belgiju?

0
89

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 7. oktobra odigrati svoju posljednju domaću utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Protivnik izabranicima Mehmeda Baždarevića će biti snažna selekcija Belgije, ali je još uvijek nepoznanica gdje će ova utakmica biti odigrana.

<

Disciplinska komisija FIFA-e donijela je odluku o kaznama za reprezentaciju BiH nakon nereda na utakmici s Grčkom. Osim 30.000 franaka, koliko naš Savez mora platiti zbog propusta u organizaciji, stadion Bilino polje je suspendovan za jednu utakmicu. Kao alternative zeničkoj ljepotici spominju se Koševo i Grbavica, a inspektori UEFA-e ovih dana obilaze stadione i provjeravaju da li oni zadovoljavaju uslove potrebne da bi se ugostila jedna utakmica ovog nivoa.

UEFA-ini inspektori su jučer obišli stadion Koševo, a danas će boraviti na Grbavici, nakon čega bi trebali napisati konačan izvještaj koji će biti proslijeđen ljudima koji rukovode takmičenjima. Organi UEFA-e i FIFA-e će nakon analize utvrditi da li sarajevski stadioni ispunjavaju uvjete, te obavijestiti Nogometni/Fudbalski savez BiH o rezultatima, pa će tek nakon toga biti poznato gdje će Zmajevi odmjeriti snage protiv Belgije.

<

Treba istaći da nije isključeno da BiH Belgiju ugosti na Bilinom polju, jer su iz krovne kuće našeg fudbala najavili da će se žaliti na odluku o suspenziji ovog stadiona koji je godinama unazad dom naše reprezentacije.