Još se ne zna gdje će BiH ugostiti Belgiju?

0
68

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 7. oktobra odigrati svoju posljednju domaću utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Protivnik izabranicima Mehmeda Baždarevića će biti snažna selekcija Belgije, ali je još uvijek nepoznanica gdje će ova utakmica biti odigrana.

Disciplinska komisija FIFA-e donijela je odluku o kaznama za reprezentaciju BiH nakon nereda na utakmici s Grčkom. Osim 30.000 franaka, koliko naš Savez mora platiti zbog propusta u organizaciji, stadion Bilino polje je suspendovan za jednu utakmicu. Kao alternative zeničkoj ljepotici spominju se Koševo i Grbavica, a inspektori UEFA-e ovih dana obilaze stadione i provjeravaju da li oni zadovoljavaju uslove potrebne da bi se ugostila jedna utakmica ovog nivoa.

UEFA-ini inspektori su jučer obišli stadion Koševo, a danas će boraviti na Grbavici, nakon čega bi trebali napisati konačan izvještaj koji će biti proslijeđen ljudima koji rukovode takmičenjima. Organi UEFA-e i FIFA-e će nakon analize utvrditi da li sarajevski stadioni ispunjavaju uvjete, te obavijestiti Nogometni/Fudbalski savez BiH o rezultatima, pa će tek nakon toga biti poznato gdje će Zmajevi odmjeriti snage protiv Belgije.

Treba istaći da nije isključeno da BiH Belgiju ugosti na Bilinom polju, jer su iz krovne kuće našeg fudbala najavili da će se žaliti na odluku o suspenziji ovog stadiona koji je godinama unazad dom naše reprezentacije.