“Kolašinac je ogroman i vidi se da je to njemačka škola”

0
82
epa06116416 Arsenal wingback Sead Kolasinac (R) defends against Benfica's Jonas (L) during an Emirates Cup friendly soccer match at the Emirates Stadium in London, Britain, 29 July 2017. EPA/ANDY RAIN

Do početka nove sezone nije ostalo još mnogo, a navijači Arsenala se pitaju da li će Arsene Wenger dovesti još neka pojačanja ili će se zadovoljiti onim što je do sada napravio. Arsenal je u dosadašnjem prelaznom roku doveo dvojicu fudbalera, a to su Sead Kolašinac i Alexandre Lacazette.

Kolašinac je prije nekoliko dana odigrao sjajno u prijateljskoj utakmici protiv Benfice na Emiratesu kada je jednostavno “kupio” navijače svog novog kluba. Međutim, nisu samo navijači hvalili Kolašinca nakon ove utakmice. U engleskim medijima oglasio se i iskusni njemački defanzivac Per Mertesacker.

Ovaj stoper Arsenala je oduševljen bh. igračem, te je izjavio da je Kolašinac donio nešto novo u igri Arsenala. “Nevjerovatno se dobro uklopio u ovaj tim. On je sjajan momak. Njegove fizičke predispozicije su odlične, ogroman je, a veoma brzo se kreće. Čak ide i dosta naprijed i izgleda da mu to odgovara. Drago mi je što može da igra i stopera, a ima i taktičku edikaciju što je jasno. Sigurno je to naučio u Njemačkoj i to se vidi na treningu”, rekao je Mertesacker.