Muči vas NESANICA? Evo šta će vam sigurno pomoći da zaspite!

0
205

Spavanje obnavlja telo i osvežava um, ali svako se ponekad žali na probleme sa spavanjem. Ako vas muči ovaj problem, predlažemo vam da popijete šolju čaja od semenki celera ili da pozovete u pomoć aromaterapiju.

Čaj od celerovih semenki će vam pomoći da utonete u san

Lekovite biljke su često blaga alternativa tabletama za spavanje Osim valerijane, za koju ste verovatno svi čuli, travari preporučuju da popijete šolju čaja od semenki celera pre odlaska na spavanje. Ovaj čaj se lako sprema – dodajte dve kašičice zdrobljenog celerovog semena u šolju ključale vode i pustite da odstoji dvadesetak  minuta.

Kada vam san ne dolazi na oči možete se opustiti dodavanjem eteričnog ulja ili biljnog čaja u vodu za kupanje pre spavanja.

<

– Cvet lipe, lavanda, rimska kamilica, tamjan, cvet divlje pomorandže i ružino ulje jednako su dobri, kao i čajevi od cveta lipe, kamilice, macine trave, matičnjaka i hmelja. Stavite mešavinu omiljenih umirujućih i uspavljujućih biljaka u jastučnicu ili u malu platnenu kesu  i držite je pored glave kako biste noću udisali miris.

<

Među umirujuće biljke spadaju lavanda, lipov cvet, kamilica, macina trava, matičnjak i hmelj.

SAVET ZLATA VREDAN

Pre spavanja izmasirajte stopala s malo maslinovog, bademovog ili nekog drugog baznog ulja u koje ste prethodno stavili 2-3 kapi lavandinog ulja. Opustiće vas i pomoći će da lakše utonete u san.