Njihova priča prevazilazi okvire društvenih standarda: Ona je student, on je profesor, ali su najsretniji par na svijetu.

0
148

Priča o “zabranjenoj ljubavi”, zbog velike razlike u godinama gotovo uvijek postaje predmet osude okoline. Sava (32) i Adriana (17) su opstali uprkos svim poteškoćama, kao što su negativni komentari na društvenim mrežama, nerazumijevanje, i osude.

Uspjeli su da dokažu i pokažu da razlika u godinama nije prepreka kada se dvoje ljudi zaista voli i da je moguće dobro funkcionisati u takvoj vezi. U njihovoj vezi ne postoji vrijeme, nema ograničenja, samo ljubav i strast..

Sava i Adriana su se upoznali u školi u kojoj je on predavao francuski.  Adriana se zaljubila u Savu na prvi pogled, iako je znala da je razlika u godinama velika, ali i da je on profesor. Koliko god da se trudila, nije mogla da se odupre svojim emocijama. – Sava je tada još kao student, predavao francuski u mojoj školi, iako meni nikad nije predavao.

Maštala sam da bi nekim slučajem naša veza u budućnosti bila moguća – kazala je Adriana. Sava nije ni naslućivao šta ona prema njemu osjeća. Cijenio je to što je Adriana veoma mlada počela da zarađuje radeći kao šminker. U njoj je vidio dobrotu i čisto srce, ali nije ni slutio da se nešto između njih može dogoditi..

<

Sava je u školi bio profesor na zamjeni, a zatim je otišao u Australiju.  Ubrzo su počeli da se dopisuju i neki teški momenti su ih spojili i njihov odnos se produbio. – Adriana je očito bila zaljubljena u mene a meni razum nije dozvoljavao da se zaljubim.

<

Što sam se vise odupirao, to je povezanost bila jača i u jednom trenutku sam odlučio da poslušam svoje srce i ne dozvolim razumu i društvu da ograničava moj život – kaže Sava.  Kada se Sava vratio iz Australije, počeo je da radi u inostranom call centru, kao agent na francuskom i engleskom jeziku..

U tom periodu su započeli vezu. Svi su bili skeptični kada je veza između njih dvoje počela, kako njihovi roditelji, tako i prijatelji. Adrianina mama je prva prihvatila njihovu vezu i podržala ih. Bilo je potrebno vrijeme da se strasti smire. Danas se njihovi roditelji poznaju,oni odlaze jedno kod drugog i sve dobro funkcioniše.  Njih dvoje još uvijek ne žive zajedno.

– Vjerovatno nije vrijeme još. Oboma je potreban prostor da istražuje i sebe i život – rekao je Sava. Okolina je takva da joj nikada ne možete ugoditi, oni se više i ne trude. Ili ih podržavaju ili ih ne podnose, nema sredine.

– Zavisno od toga šta nose u sebi. Ako nose ljubav vidjet će ljubav – kazali su. Život je ipak njihov i oni ga kroje po svojoj mjeri, a ne kako to neko drugi želi.  Problema ima kao i u svakoj vezi.

Onog trenutka kada su odlučili da rade na sebi, individualno, veza je procvjetala. Sava i Adriana na život uvijek gledaju sa vedrije strane. Rade na ostvarenju svojih snova, jedno drugom pružaju prostor za samostalan razvoj. – Shvatili smo da ljubav i ljubomora ne idu zajedno i da je radost življenja srce svake veze – govori ovaj zaljubljeni par. .