Partizan se može zahvaliti Zvezdi, Osijeku, Domžalama…

0
68
epa06109538 Referee Davide Massa (3-L) separates Bojan Ostojic (2-L) of Partizan and Vadis Odjidja (below) of Olympiacos FC during the UEFA Champions League third qualifying round, first leg match between FK Partizan and Olympiacos FC in Belgrade, Serbia 25 July 2017. EPA/SRDJAN SUKI

Fudbalski klub Partizan je svoj nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka okončao 3. pretkolu, pa će svoj evropski put nastaviti u playoffu Evropske lige. Nakon eliminacije od Olympiakosa ukupnim rezultatom 5:2 (3:1, 2:2), crno-bijelim je stigla dobra utjeha a ona je da će ipak biti nosioci u playoffu drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

<

Partizan nije trebao biti nosioc, ali su mu na ruku išli gotovo svi večerašnji rezultati u kojim je bilo mnogo iznenađenja.  Prvu uslugu je Partizanu napravila Crvena zvezda eliminacijom Sparte iz Praga, koja je trebala biti nosilac u playoffu. Partizan su ‘pogurali’ i Domžale, koji je izbacio Freiburg, Osijek, koji je senzacionalno bio bolji od PSV-a, te Videoton koji je eliminisao Bordaeux.

<

Sve navedene ekipe imaju bolji koeficijent od Partizana i bile bi u grupi povlaštenih timova u playoffu da su se tamo plasirale. Osim Partizana, među nosiocima u playoffu će biti i Dinamo, dok će ostali klubovi sa prostora bivše Jugoslavije biti na drugoj strani žrijeba. Žrijeb parova playoffa Evropske lige na rasporedu je danas (petak) s početkom u 13 sati. Nosioci:

Nenosioci: