Sirup od luka i meda za ublažavanje kašlja

0
90

Sirup od luka i meda za ublažavanje kašlja

Kronični kašalj može uzrokovati niz nepovoljnih nuspojava, kao što su bolovi u prsima, glavobolja i iscrpljenost, a također narušava kvalitetu sna.

Brojna dosadašnja istraživanja pokazala su da luk pozitivno djeluje na zdravlje cjelokupnog organizma.  Štiti zdravlje srca i krvnih žila, smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, sudjeluje u uništavanju bakterije i ima odlične protuupalno djelovanje.

<

<

Luk sadrži jako malo masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina B6, folne kiseline, kalija i mangane, jako dobar izvor vitamina C.

Glavni aktivni sastojci luka, kvercetin, mogu  smanjiti rizik od nastanka bakterijskih infekcija, a posebno se pokazali u prevenciji bolesti usne šupljine kao što su upala zubnog mesa i karijes .

Med je moćno antibakterijsko i protugljivično svojstvo. Ublažava kašalj i nadraženost na području glave. U sastavu meda pronalazimo niz nutritivnih spojeva, kao što su vitamin B6, tiamin, niacin, riboflavin, pantotenska kiselina, kalcij, bakar, magnezij, mangan, fosfor, kalija, natrij i zink.