Uspješni poslovni ljudi ne trebaju se bojati izgovoriti ove 3 rečenice

0
102

# “Moje mišljenje je…”

Rečenica kojom ćete svima pokazati da niste samo “kancelarijsko klimalo glavom”, već radnik koji se trudi da razmišlja o problemima i koji se trudi da pronađe rješenje. Prema jednom britanskom istraživanju, poslodavci obožavaju ljude s vizijama te samo takvi mogu dugoročno uspjeti. Takođe, o onima koji se ne boje reći ono što misle naglas imaju samo pozitivno mišljenje, ako je ono naravno logično i primjereno, a ne samo glupost, tek toliko da se nešto kaže.

# “Treba mi pomoć.”
Niko ne zna baš sve, ali sve se može naučiti. Zato, nemojte da se plašite da zatražite pomoć. Ništa se tu dodatno ne treba objašnjavati, samo treba shvatiti da je to potpuno normalna stvar i da nije nikakva sramota. Naučićete nešto novo, a i pokazati nadređenima da ste spremni učiti od drugih i da znate da slušate, što je svakako velika prednost za rad u timu.

# “Pogriješila sam.”
Priznati grešku veliki je ljudski kvalitet, kako u privatnom životu, tako i u onom poslovnom, iako se nadamo da se ne radi o velikim greškama, za koje će mnogi morati kasnije “plaćati”. Možda takvo priznanje neće vama olakšati osjećaj krivice, ali ćete njime svakako pridobiti poštovanje kolega, jer ćete pokazati da ste svjesni svega oko sebe.