Zapalite lovorov list – nećete vjerovati što se tada događa

0
216

Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, liječi dišne puteve, prenosi 24sata.hr. Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu kako se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, rješava respiratorne probleme i tako dalje. Ovo je nekoliko načina na koje ga možete koristiti za zdravlje:

Pomaže kod tjeskobe i umora, razbuđuje

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate napraviti je zapaliti nekoliko listića u prostoru u kojem boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

  Tjera sluz iz pluća 

<

Lovorov list je stimulans dišnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suhe listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu.

<

Pomaže kod dijabetesa 

Istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje razinu glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu 

Stavljate ga što više u hranu ili izmasirajte trbuh uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu. Za pravilan rad srca – organski spoj pronađen u lovoru jača stjenke kapilara u srcu i pomaže eliminirati loš kolesterol iz tijela.

Liječi upalu zgloba 

Uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu. Kod urinarnih infekcija – pomiješajte prah od lovora s mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema, piše RemedyDaily..